TECH

Πως να κερδίσεις περισσότερους Followers στο Instagram το 2018

main

TECH

Πως να κερδίσεις περισσότερους Followers στο Instagram το 2018


της Μαρίας Αμανατίδου 

Πως να κερδίσεις περισσότερους Followers στο Instagram; Ναι ναι ναι το ξέρω δεν σε ενδιαφέρουν οι followers, σου αρκούν αυτοί που έχεις, εσύ θέλεις μόνο να διασκεδάζεις με τους φίλους σου και σιγά τι θα πει influencer, αυτά μόνο στην Αμερική γίνονται και πφφφ και μπλα μπλα μπλα.

ΟΚ τότε γιατί έκανες κλικ; Ε;

Λοιπόν αν δεν σε ενδιαφέρει να προσελκύσεις περισσότερο κόσμο τότε κάτι λάθος συμβαίνει. Δεν είναι σωστή η εξίσωση πως να στο πω. Γιατί είσαι στα social αφού δεν θέλεις κόσμο; Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν –καταρχήν- μέσα μας τους λόγους για τους οποίους έχουμε επιλέξει να είμαστε εδώ. Προσωπικά είμαι εδώ (και να σε προτρέπω να με ακολουθήσεις) γιατί μου αρέσει, και θέλω να μοιράζομαι εμπειρίες εικόνες χρώματα και αληθινές ιστορίες. Χρησιμοποιώ το όνομα του site μου (@provocateurmagazine) που το έφτιαξα πριν από 7 χρόνια γιατί ακριβώς αυτό είμαι: οι επιλογές μου. Όσα μου αρέσουν να βλέπω, να ακούω, να διαβάζω, να φοράω. Είμαι life blogger γιατί δεν ασχολούμαι μόνο με τη μόδα, τα καλλυντικά, τα βιβλία, τα παιδιά, τη μουσική, τα ταξίδια. Ασχολούμαι με όλα αυτά. Και πολλά άλλα. Αν δεις το προφίλ μου θα το καταλάβεις. Τα τελευταία χρόνια άρχισα να δημιουργώ περιεχόμενο και για τρίτους. Μου αρέσει πολύ και το διασκεδάζω. Το τελευταίο χρόνο τους προτρέπω να εστιάσουν στο Instagram γιατί εκεί (ή και εκεί) γίνεται πλέον το παιχνίδι.

Πως να κερδίσεις περισσότερους Followers στο Instagram

Να λοιπόν μερικά tips για να κερδίσεις περισσότερους Followers στο Instagram το 2018

 1. Επένδυσε σε ένα επιμελημένο προφίλ + feed με (ενιαία) αισθητική

Δώσε μεγάλη σημασία και προσοχή στην αισθητική του feed σου αλλά και στο βιογραφικό σου. Τα χιλιάδες emoji και μια φωτογραφία προφίλ που κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πρόσωπο σου δεν βοηθούν. Βγάλε μια καλή καθαρή φωτογραφία και γράψε 3 φράσεις που πραγματικά δίνουν το στίγμα του ποιος είσαι και τι κάνεις. Είναι η πρώτη σου εντύπωση αυτές οι 3 γραμμές και δεν θέλεις να την σπαταλήσεις.

Το περιεχόμενου του λογαριασμού προφανώς και θα πρέπει να είναι curated είτε γιατί αυτό είναι κάτι που βγαίνει από μέσα σου και αντανακλά την αισθητική σου, είτε γιατί σκέφτεσαι πριν ανεβάσεις φωτογραφίες και κείμενα. Φροντισμένο περιεχόμενο λοιπόν.

  1. Δώσε πόνο στα Instagram Stories!

Το 2018 θα είναι η χρονιά των insta stories, πίστεψε με! Τα stories είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να συνδεθείς με τους followers σου και να είσαι πάντα στο top των επιλογών εφόσον βέβαια το περιεχόμενο σου έχει ενδιαφέρον, είναι διασκεδαστικό, εντυπωσιακό και καθόλου βαρετό. Επίσης τα stories τα βλέπουν και άνθρωποι που δεν σε ακολουθούν άρα; Άρα παίζει και να σε ακολουθήσουν αν βρούνε ενδιαφέρον περιεχόμενο. Πειραματίσου. Μην κάνεις ότι και όλοι ή και ναι γιατί όχι, απλά κάν’το με τον δικό σου τρόπο.

EXTRA TIP: βάλε hashtag στο story σου

EXTRA EXTRA TIP: βάλε τοποθεσία στο story σου

Πως να κερδίσεις περισσότερους Followers στο Instagram

  1. Βρες τα σωστά Hashtags!

Η περασμένη χρονιά ήταν καθοριστική για το θέμα hashtag στο Instagram και γι’αυτό φέτος πρέπει να το πάρεις πιο ζεστά το θέμα. Αν χρησιμοποιείς τα ίδια και τα ίδια 10-20 όχι δικά σου hashtag μοιάζεις σαν σπάμερ.

Σκέψου τα hashtag σαν κατηγορίες κι όχι σαν ταμπελίτσες (τύπου #blue #monday #is #here), επίσης ψάξε και ποια έχουν νόημα και σκοπό για σένα ειδικά αν στο account σου προβάλεις και προϊόντα ή επαγγελματικές δραστηριότητες σου.

Πως να κερδίσεις περισσότερους Followers στο Instagram

  1. “Βγες” από το Instagram!

Δηλαδή όχι κυριολεκτικά αλλά μεταφορικά. “Μεταφέρσου” κι αλλού! Δείξε το υπέροχο account σου και σε άλλα μέσα. Σε blogs, σε κείμενα που γράφεις, ακόμα και στην επαγγελματική σου κάρτα. Να ξέρεις ότι πλέον το κοινό δεν google-ρει απλώς όταν θέλει να βρει κάποιον ή κάτι. Το ψάχνει και στο Instagram και κυρίως όταν πρόκειται για προϊόντα ή υπηρεσίες.

Έχεις ερωτήσεις; Ρώτησε με 🙂 Θα με βρεις στο Instagram

Ποια είναι η άποψη σου;

Αρέσει σε %d bloggers: