opinion

Καλοκαίρι είναι …

main

opinion

Καλοκαίρι είναι …


Καλοκαίρι είναι … διαφορετικό για τον καθένα. Θυμάσαι τα ημερολόγια που είχαμε στο σχολείο; Ε κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το κείμενο. Ιδανικά μπορείς να συμπληρώσεις το δικό σου …καλοκαίρι.

της Μαρίας Αμανατίδου IMG_0358

-Να διαβάζεις πάνω σε μια ξαπλώστρα, αιώρα, κρεβάτι, ψάθα, πετσέτα το μεσημέρι δίπλα στη θάλασσα , όταν σκάει ο τζίτζικας αλλά τριγύρω είναι όλα ήσυχα. Ιδανικά καλό αστυνομικό μυθιστόρημα που σε κρατάει σε αγωνία και έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το περιβάλλον.

-Να φτιάξεις μοχίτο ή πέστο με τα μυρωδικά που έχεις φυτέψει στο μπαλκόνι σου και να τα απολαύσεις στο μπαλκόνι σου παρέα με φίλους ή τα παιδιά σου.

-Να αποκτήσεις τέλεια σημάδια από το μαγιό για να τα δείξεις σε αυτόν ή αυτή που θέλεις να σε αγγίζει ακόμα κι όταν τα σημάδια σβήσουν. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι…ίσως!

IMG_0546

-Να κάτσεις κάτω από μια ελιά, ένα πλατάνι και να ανασάνεις δυνατά! Να νιώσεις τη δροσιά.

-Να φας παγωμένη φέτα καρπούζι απευθείας από το ψυγείο, όπως είσαι μετά τη θάλασσα με τις αλμύρες και το μαγιό και τα ζουμιά να τρέχουν πάνω σου χωρίς να σε νοιάζει.

-Να βουτήξεις. Να βουτήξεις. Να βουτήξεις. Να χαιρετήσεις τα ψαράκια και τις γοργόνες που φαντάζεσαι ή βλέπεις (ποτέ δεν ξέρεις). Να μαζέψεις κοχύλια και κατάλευκα βότσαλα από νησιά ή αγαπημένες παραλίες. Το χειμώνα θα τα  χαϊδεύεις, θα ακούς τον θαλασσινό αέρα μέσα τους, θα γλείφεις την αλμύρα των αναμνήσεων σου.  Βρες κι ένα κατάμαυρο για να τους κάνει παρέα και να ξεχωρίζει. Για όσα ζήλεψες που δεν έκανες.

-Να πας μια μέρα στην Επίδαυρο. Όχι μόνο για το θέατρο, αλλά το καταμεσήμερο. Να σταθείς εκεί στη μέση της σκηνής , να ακούσεις την ησυχία, τα έντομα να βουίζουν, να μυρίσεις το δάσος και τις πέτρες που καίει ο ήλιος. Να αφήσεις την μαγική ενέργεια του χώρου να εισχωρήσει μέσα σου. Ανοίξου.

-Να υποσχεθείς πράγματα στον χειμωνιάτικο εαυτό σου. Ακόμα κι αν δεν τα τηρήσεις.

IMG_0496

-Να δοκιμάσεις την αλμύρα σε κάθε της gourmet μορφή. Από απλό ταβερνάκι, μαμαδίσια γεμιστά με φέτα ή σαλάτα με κρίταμα και αντζούγιες.

-Να χάσεις τρένο, πλοίο, αεροπλάνο και να προλάβεις το επόμενο. Πάντα υπάρχει επόμενο ρε χαζό.

-Να μοιραστείς ένα τσιγάρο ή μια μπύρα με έναν άγνωστο στη μέση του πουθενά ή στη μέση μια συναυλίας κάποιου που αγαπάς να ακούς να τραγουδά.

eros-summer

-Να ψιθυρίσεις στίχους, λέξεις, βρωμόλογα, sweet nothings σε πραγματικά αυτιά ξαπλωμένοι γυμνοί και οι δυο σε λευκά δροσερά σεντόνια, μεσημέρι με τις γρύλιες κατεβασμένες. Είναι ωραίες οι πραγματικές ψευδαισθήσεις του καλοκαιριού. Μεγεθύνουν το αίσθημα και σκοτώνουν την βαρεμάρα των σχέσεων.

-Να νιώσεις το summer time sadness είτε με Lana Del Ray είτε με Ornella Vanoni ή με ότι σε «αυτώνει»…

-Να βρεις το μπλε σου.. και ιδανικά να συμφιλιωθείς μαζί του.

 

-να ……….. ( δικό σας)

Ποια είναι η άποψη σου;

Αρέσει σε %d bloggers: